Emilie de Ravin

Emilie de Ravin

Emilie de Ravin (ur. 27 grudnia 1981 w Mount Eliza, Wiktoria) – australijska aktorka. Ukończyła studia aktorskie na National Institute of Dramatic Art in Australia. Obecnie występuje w serialu telewizyjnym Lost, emitowanym również i w Polsce przez AXN oraz TV tytułem Zagubieni, kreuje postać Claire Littleton.

Filmografia

* 2006: Wzgórza mają oczy (The Hills Have Eyes)
* 2005: Lost: The Journey jako Claire Littleton
* 2005: Santa’s Slay jako Mac
* 2005: Brick jako Emily
* 2004: Zagubieni (Lost) jako Claire Littleton
* 2002: Carrie jako Chris Hargensen
* 1999-2002: Władca zwierząt (BeastMaster) jako Demon Curupira (1999-2000)
* 2000-2001: Roswell: W kręgu tajemnic (Roswell) jako Tess Harding (sezon 2)

Gościnnie:

* 2005: Fox News Live jako ona sama
* 2003-2004: The Handler jako Gina
* 2003: Agenci NCIS (Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service) jako Nancy
* 2002: Kryminalne zagadki Miami (CSI: Miami) jako Venus Robinson (2004)
* 2001: Wild On… jako ona sama
* 2000, 2002: Roswell: W kręgu tajemnic (Roswell) jako Tess Harding (epizod w sezonie 1 i 3)

źródło : Wikipedia