Jorge Garcia

Jorge Garcia

Jorge Garcia (ur. 29 kwietnia 1973 w Omaha, stan Nebraska w USA), amerykański aktor.

Jest jednym z aktorów w serialu telewizyjnym Lost, emitowanym również i w Polsce przez AXN oraz TVP1 pod tytułem Zagubieni. Odtwarza rolę Hugo „Hurley” Reyesa.

Filmografia

aktor

* Raven’s Ridge (1997) jako Monty
* Jak pan może, panie doktorze? (Becker, 1998-2004) jako Hector Lopez
* Tomorrow by Midnight (1999) jako Jay
* The Slow and the Cautious (2002) jako Teddy
* Columbo: Columbo Likes the Nightlife (2003) jako Julius
* Zagubieni (Lost, 2004) jako Hugo „Hurley” Reyes
* Our Time Is Up (2004) jako Ogrodnik
* Tales from the Crapper (2004) jako Racoon Head
* Happily, Even After (2004) jako Chris
* The Good Humor Man (2004) jako Mt. Rushmore
* Little Athens (2005) jako Pedro
* Sweetzer (2006) jako Sergio
* Wesołych Świąt (Deck the Halls, 2006) jako Wallace
* Tekken (2009) jako Ganryu

aktor gościnnie

* Spin City (1996-2002) jako Cabbie
* Curb Your Enthusiasm (2000) jako Diler
* Rock Me Baby (2003-2004) jako Vizzy

źródło: Wikipedia