L. Scott Caldwell

L. Scott Caldwell (ur. 17 kwietnia 1944 roku w Chicago, Illinois, USA) – amerykańska aktorka.

filmografia

aktorzy:

2006: Gang z boiska (Gridiron Gang) jako Bobbi Porter
2006: Lost: Reckoning jako Rose (zdjęcia archiwalne)
2006: Zagubieni: Odsłona (Lost: Revelation) jako Rose (zdjęcia archiwalne)
2004: Zagubieni (Lost) jako Rose (gościnnie)
2003: Sędziowie z Queens (Queens Supreme) jako Sędzina Rose Barnea
2003: Bez skazy (Nip/Tuck) (gościnnie)
2002: Znamię (Dragonfly) jako Pielęgniarka
2001-2004: Babski oddział (Division, The) (gościnnie)
2000: City of Angels jako Angela Patterson
2000: City of Angels (gościnnie)
1999-2005: Potyczki Amy (Judging Amy) jako Tanya Miller (gościnnie)
1999: Intimate Betrayal jako Detektyw Sheila Monroe
1999: Ostatni mężczyzna (Last Man On Planet Earth, The) jako Profesor Ester
1999: Passions jako Doradczyni kliniki (gościnnie)
1998-2002: Dzień jak dzień (Any Day Now) jako Pani Opal Lee (gościnnie)
1997-2004: Practice, The (gościnnie)
1997: Weapons of Mass Distraction jako Senator Condon
1996-2000: Kameleon (Pretender, The) jako Gwen Porter (gościnnie)
1995-1997: Morderstwo (Murder One) jako Anna Mae Brown (1997) (gościnnie)
1995: W bagnie Los Angeles (Devil in a Blue Dress) jako Hattie Parsons
1995: System (Net, The) jako Obrońca
1995: Down Came a Blackbird jako Cerises
1995-2005: JAG – Wojskowe Biuro Śledcze (JAG) jako Pani Flora Springs (gościnnie)
1993: Switch, The jako Pani Linson
1993: For the Love of My Child: The Anissa Ayala Story jako Rita
1993-1998: Grace w opałach (Grace Under Fire) jako Carol Briscoe (gościnnie)
1993: Pogranicze prawa (Extreme Justice) jako Devlin
1993-1997: Nowe Przygody Supermana (Lois & Clark: New Adventures of Superman) jako Carol Sherman (gościnnie)
1993: Ścigany (Fugitive, The) jako Poole
1992-1999: Melrose Place (gościnnie)
1991: Love, Lies and Murder jako Sędzia Starkey
1991: Up Against The Wall jako Sandy Wilkes
1990: Dangerous Passion jako Ruby
1989-1990: Alien Nation jako Lyddie (gościnnie)
1988: Boże, czuwaj nad moim dzieckiem (God Bless the Child) jako Athalte
1988-1989: TV 101 jako Pani Hines (gościnnie)
1987-1990: Rok w piekle (Tour of Duty) jako Selma Binion (gościnnie)
1986-1994: Prawnicy z Miasta Aniołów (L.A. Law) jako Wanda Havens (gościnnie)
1984: Exterminator 2 jako Patron
1984-1991: Detektyw Hunter (Hunter) jako Gloria Tessel (gościnnie)

źródło : Wikipedia