Maggie Grace

Maggie Grace

Maggie Grace (prawdziwe nazwisko: Margaret Grace Denig), urodzona 21 września 1983 roku w Fort Columbus (Ohio, USA), jest aktorką. Obecnie występuje w serialu telewizyjnym Lost, emitowanym również i w Polsce przez AXN oraz TVP1 pod tytułem Zagubieni, gdzie gra postać Shannon Rutherford (przyrodniej siostry Boone’a Carlyle).

Filmografia

* 2005: Lost: Revaled” jako Shannon Ruthleford
* 2005: Lost: The Journey jako Shannon Rutherford
* 2005: Mgła (The Fog) jako Elizabeth
* 2004: Zagubieni (Lost) jako Shannon Rutherford
* 2004: Creature Unknown jako Amanda
* 2003: 12 Mile Road jako Dulcie Landis
* 2003-2004: Oliver i przyjaciele (Oliver Beene) jako Elke Nelsonbooster
* 2002: Murder in Greenwich jako Martha Moxley
* 2002: Shop Club
* 2002: Septuplets jako Hope Wilde
* 2001: Rachel’s Room jako Rachel Reed

Gościnnie:

* 2003: Dowody zbrodni (Cold Case) jako Renee
* 2003-2004: Like Family jako Mary
* 2003: The Lyon’s Den jako Haley Dugan
* 2003: Cuda (Miracles) jako Hannah Cottrell
* 2002: Kryminalne zagadki Miami (CSI: Miami) jako Amy Gorman (2003)
* 1999: Prawo i bezprawie (Law & Order: Special Victims Unit) jako Jessie Dawning

źródło : Wikipedia