Naveen Andrews

Naveen Andrews

Naveen William Sidney Andrews (ur. 17 stycznia 1969 w Londynie) – brytyjski aktor. Obecnie występuje w serialu telewizyjnym Lost, emitowanym również i w Polsce przez AXN oraz TVP1 pod tytułem Zagubieni, gdzie występuje jako Sayid Jarrah.

Filmografia

* 2007: Grindhouse: Planet Terror jako Abby
* 2006: Provoked: A True Story jako Deepak Ahluwalia
* 2006: Dziesięcioro przykazań jako Menerith
* 2004: Duma i uprzedzenie (Pride & Prejudice) jako Balraj Bingley
* 2004: Zagubieni (Lost) jako Sayid Jarrah
* 2003: Easy jako John
* 2002: Rollerball jako Sanjay
* 2001: The Beast jako Tamir Naipaul
* 2000: Blessed Art Thou jako William
* 2000: Zbrodnia w klubie Chippendales (The Chippendales Murder) jako Steve Banerjee
* 1999: Drowning on Dry Land jako Darshan
* 1998: Moja własna ojczyzna (My Own Country) jako Dr Abraham Verghese
* 1998: Bombay Boys jako Krishna Sahini
* 1998: Wielki Joe (Mighty Joe Young) jako Pindi
* 1997: True Love and Chaos jako Hanif
* 1996: Angielski pacjent (The English Patient) jako Kip
* 1996: The Peacock Spring jako Ravi Battacharya
* 1996: Kamasutra jako król Raj Singh
* 1993: The Buddha of Suburbia jako Karim Amir
* 1992: Wild West jako Zaf
* 1992: Double Vison jako Jimmy
* 1992: Podwójna wizja (Double Vision) jako Jimmy
* 1991: Londyn mnie zabija (London Kills Me) jako Bike

źródło : Wikipedia